Semesterstängt på lagret v.28. Ordrar skickas v.29 - Fri frakt inom Sverige.Om oss

DAKO har i över 90 år haft det stora nöjet att förse män med plagg och accessoarer av finaste sort. 

År 1930 i Stockholm grundades DAKO av Idel Datjevski som några år tidigare flytt till Sverige från Sovjetunionen. Med sig från start hade grundaren två anställda, Lizzie Olsson (senare gift Månsson) och Sven Kagen vars begynnelsebokstäver i efternamnen tillsammans med den första stavelsen i hans eget efternamn bildade DAKO. 

Företaget satt i Sidenhuset på Hamngatan i Stockholm, vilket på den tiden var navet i svensk modeindustri. Redan från början fanns DAKO representerat på framstående modehus runtom i Sverige och har där fortfarande en given plats. Sidenhuset revs, till mångas förtret, 1969.

Idel Datjevski hade ett brinnande intresse för tyger och hans bekvämliga känsla för kvalitet genomsyrar bolaget ännu idag. DAKO har i 90 år klätt svenska män i accessoarer av finaste sort och har glädjen att presentera flera nya kollektioner varje år. 

Idag ägs och drivs DAKO av Stefan Wahlkvist med familj. Med ypperlig känsla för kvalitet och stil förs traditionen nu vidare från Södermalm i Stockholm. 

 

Sedan november 2020 säljer DAKO även padelkläder under namnet Smasha Padel. (www.smasha.se)